Νέο Διάταγμα του Υπ.Υγείας για τη λειτουργία σχολείων και Νοσηλευτηρίων

Νέο Διάταγμα του Υπ.Υγείας για τη λειτουργία σχολείων και Νοσηλευτηρίων

Δημοσιεύθυκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το οποίο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και τις διαφοροποιήσεις στα σχολεία και τα νοσηλευτήρια.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η επανέναρξη των προγραμματισμένων μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων και των εισαγωγών ασθενών, μετά από πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εμπίπτει στη συνεχή επαναξιολόγηση των ισχυόντων μέτρων, ώστε αυτά να είναι σε ευθυγράμμιση με τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν την κάθε περίοδο στην κοινότητα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Κύπρο, αλλά και η μείωση και σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, επιτρέπουν την επανέναρξη, από τις 8 Σεπτεμβρίου, της διενέργειας μη επειγόντων χειρουργείων και εισαγωγών ασθενών.

Επιπλέον, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το πλάνο του ΟΚΥπΥ, 165 κλίνες στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού θα παραμείνουν διαθέσιμες για την περίθαλψη των ασθενών με COVID, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αύξηση του ανώτατου ορίου πληρότητας κλινών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια από 70% σε 80%, εξαιρουμένων των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες το όριο πληρότητας αυξάνεται από 60% σε 70%.

Σκοπός των αποφάσεων είναι η κατά το δυνατό επιστροφή των νοσηλευτηρίων σε ρυθμούς κανονικότητας και η εξυπηρέτηση των ασθενών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους, αλλά και η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας. Την ίδια ώρα, τα νοσηλευτήρια παραμένουν σε εγρήγορση για τη διαχείριση ενός πιθανού νέου κύματος εισαγωγών ασθενών με COVID.

Δείτε το διάταγμα: 

Check Also

Δημητρίου: Τα μαθήματα το ΑΚΕΛ ας τα κάνει στον εαυτό του

Δημητρίου: Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών, το δημόσιο …

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια Στη στενή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, …