Νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας – Όλα τα μέτρα για το «Unlock»

Νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας – Όλα τα μέτρα για το Unlock

Το διάταγμα για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όπως έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας.

Στο διάταγμα περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα και συμπεριλαμβάνει τα ρία στάδια επαναλειτουργίας χώρων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις, αναφορά στις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα, για τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να δίνονται για έλεγχο με αρνητικό τεστ, την επιστροφή των μαθητών με διενέργεια rapid τεστ.

Το διάταγμα:

Ο Υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 6(α), (β), (γ), (δ), (ε) και (ζ) του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260 και οι οποίες του εκχωρήθηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2021, εκδίδει το ακόλουθο  Διάταγμα:

Επειδή, η προστασία της δημόσιας υγείας και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν ευθύνη της Δημοκρατίας και λόγω αδήριτης ανάγκης που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του Κορωνοϊού COVID-19, την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τη διασπορά του ιού, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές που θα είναι αναγκαίες για αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού και επειδή καθίσταται επιβεβλημένη η λήψη πρόσθετων αναγκαίων μέτρων, και

Επειδή με Γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κήρυξε ως μολυσμένες τοπικές περιοχές με τον Κορωνοϊό COVID-19 δυνάμει του άρθρου 4 του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, και

Eπειδή, λόγω αδήριτης ανάγκης που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα για την προστασία της δημόσιας υγείας, για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι μέχρι την 7η Μαΐου 2021, ποσοστό 35,6% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 11,2% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα, από τις 22 Απριλίου 2021 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2021 καταγράφηκαν 8.650 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 230 έως 270 ασθενών την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 32 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του Κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 1,2%, ισχύουν οι ακόλουθοι Κανονισμοί για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου:

1. Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 16) του 2021.

2.1 Το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 14) του 2021 και το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 15) του 2021, καταργούνται, με ισχύ από τη 10η Μαΐου 2021 και ώρα 04.59 π.μ.

Δείτε αναλυτικά το διάταγμα εδώ:5520 8 5 2021 PARARTIMA 3o MEROS I