Νέο,ύπουλο, παιχνίδι των Τούρκων σε βάρος της Αθήνας

Η διαφαινόμενη προσπάθεια των Τούρκων να σχηματίσουν μουσουλμανικό τόξο, καλό θα ήταν να μην περάσει απαρατήρητη και κυρίως να μην υποτιμηθεί από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την γειτονική χώρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο πιστεύουν και κάποια κυβερνητικά κέντρα στην Τουρκία.

Ενδεικτικό, του κλίματος που επικρατεί στην Άγκυρα είναι και το γεγονός των διαρροιών, που έγιναν από υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια προς την εφημερίδα «Hürriyet», με αφορμή την βομβιστική ενέργεια στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της μεγάλης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, ο καμικάζι Ιμπραχίμ Τσουχανάρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C, προμηθεύτηκε τον εκρηκτικό μηχανισμό που κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, ενώ η εντολή για τη βομβιστική ενέργεια στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Άγκυρα «έφθασε από την Ελλάδα»!

Φυσικά, και δεν πρόκειται για κάποια καινούργια πρακτική των Τούρκων. Έτσι, έχουν κινηθεί οι …γείτονες και στο παρελθόν. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκιάς Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά. Μιλώντας, το 2011 στην τουρκική εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ, αποκάλυψε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, μεταξύ του 1995 και του 1997,όταν Πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ότι αν και όλοι οι Πρωθυπουργοί της Τουρκίας όταν τέλειωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πώς χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός».

Καλό λοιπόν θα ήταν η Αθήνα να προσέξει αυτές τις πρακτικές των Τούρκων, πριν βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων….