Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Νίκος Αναστασίου

Νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξελέγη ο Νίκος Αναστασίου, με ποσοστό πέραν του 70%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών, για την εκλογή Προέδρου της ΕΔΕΚ, Άθω Ερωτοκρίτου, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  1. Ψήφισαν: 1787
  2. Έγκυρα: 1772
  3. Άκυρα: 8
  4. Λευκά: 7
    Έλαβαν:
  5. Νίκος Αναστασίου: 1474
  6. Διομήδης Διομήδους: 298
    Ως εκ των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών για την εκλογή Προέδρου της ΕΔΕΚ, Άθως Ερωτοκρίτου ανακήρυξε σήμερα, 1η Ιουνίου 2025, ως Πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασίου.

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο οποίος διαδέχεται τον Μαρίνο Σιζόπουλο, θα οδηγήσει το κίνημα στις βουλευτικές εκλογές του 2026 και στο τακτικό συνέδριό του.

Τον κ. Αναστασίου στήριξαν οι Ηλίας Μυριάνθους, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης

Κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, στήθηκαν οκτώ κάλπες σε Κύπρο, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο και δικαίωμα ψήφου είχαν τα εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο του κόμματος.

Ο Νίκος Αναστασίου, ψηφίζοντας στα γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό, σημείωσε ότι «η ΕΔΕΚ χρειάζεται ενότητα και ανασυγκρότηση ώστε να οδηγηθεί νικηφόρα στις βουλευτικές εκλογές του 2026». Αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του κόμματος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε ηγετικές προσωπικότητες που το υπηρέτησαν στο παρελθόν, και τόνισε ότι «ως συνεχιστές αυτής της πορείας, θα προχωρήσουμε ενωμένοι για να δώσουμε στην ΕΔΕΚ νέα δυναμική στη Βουλή».