Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων τρόικας-κυβέρνησης

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων των επικεφαλής της τρόικας με τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα συμμετέχει και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν  τόσο το δημοσιονομικό, όσο και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ταυτόχρονα, στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας , θα ξεκινήσουν συσκέψεις μεταξύ των τεχνοκρατών των δύο πλευρών, στις οποίες θα μελετηθούν θέματα του συνεργατισμού και των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί ο οίκος Pimco.

Η πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων έδειξε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου ότι  «έχει γίνει παρά πολλή δουλειά και έχει επιτευχθεί πρόοδος με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη τρόικα, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν».

Οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο θα μελετηθούν – αν και όχι διεξοδικά, καθώς το βάρος θα πέσει στην υπόθεση της Ελλάδας – στο Eurogroup που θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.