Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει νέος κύκλος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ταμείου.

Οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν απο την τσέπη τους για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες και στη συνέχεια να απευθύνονται στο Ταμείο τους, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό αυτό. 

Η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ της στη συνεδρίαση του Σαββάτου διαπίστωσε  ότι συνεχίζεται η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά άλλων κρίσιμων ζητημάτων που επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν τη βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου είχε εισηγηθεί στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης να συνεχιστούν οι απεργίες και αυτή την εβδομάδα, έως ότου εξοφληθούν απο το Δημόσιο οι παλιές και νέες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεταξύ άλλων  την εξόφληση χρεών του Δημοσίου απο το 2011, που αφορούν οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και την αποπληρωμή των συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Πάντως, λόγω των συσσωρευμένων χρεών προς τους φαρμακοποιούς, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αποπληρωμή μέρους του ποσού των χρεών απο την πρώτη δόση του δανείου.