Νέος Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ, ο Νικόλας Χατζηγιάννης

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο  Νικόλας Χατζηγιάννης είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνεδρίαση της ημερομηνίας 9 Ιουλίου 2015, αποφάσισε όπως επιλέξει τον κ. Νικόλα Χατζηγιάννη για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή, σε αντικατάσταση του κ. Μάριου Κληρίδη ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την εν λόγω θέση στις 22 Ιουνίου 2015. Ο διορισμός του νέου Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής του από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, η Επιτροπεία, ως το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο για την επιλογή του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, αξιολόγησε τον κατάλογο των εν δυνάμει υποψηφίων που παρουσίασε ο διεθνής οίκος Egon Zehnder και έλαβε σοβαρά υπόψη στην τελική της απόφαση την εισήγηση της Συνεργατικής Κεντρικής Εταιρείας Συμμετοχών η οποία εκπροσωπεί τις αντίστοιχες Εταιρίες των 18 ανεξάρτητων Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και μέσω αυτών τις 500.000 μέλη του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως προβλέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, χρέη Προέδρου θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος Πάμπης Χριστοδουλίδης, μέχρι την οριστική πλήρωση της θέσης.