Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι – Σύλληψη 1ος υπόπτου (κρατούσε καλάσνικοφ – φορούσε αλεξίσφαιρο)

Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Montrouge Hauts-de-Seine, όταν συνέβη ένα τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη έναγκρι Clio και οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο. Η Le Parisien έγραψε πως ο ένας ύποπτος διέφυγε πεζή προς τον σταθμό μετρό Σατιγιόν-Μοντρούζ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι  προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τα γαλλικά Μέσα σημειώνουν ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων μία αστυνομικός σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης, αφρικανικής καταγωγής και γεννηθείς το 1962, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ πυροβόλησε σήμερα κατά δημοτικών αστυνομικών.

Δεν έχει καταστεί σαφές κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με το χθεσινό μακελειό με την επίθεση τζιχαντιστών στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ενώ 11 ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι Αρχές, μετά την παράδοση ενός από τους 3 καταζητούμενους έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο αδερφών που φέρονται να είναι υπεύθυνοι για την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βάις, μέχρι στιγμής οι γαλλικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις από το περιβάλλον των φερόμενων ως δραστών.