Νέες λίστες με έλληνες καταθέτες σε Λιχτενστάιν-Λουξεμβούργο και ακίνητα στο Λονδίνο

Τέσσερις νέες λίστες,  με έλληνες καταθέτες στο Λιχτενστάιν και το Λουξεμβούργο, ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής και ακινήτων στο Λονδίνο έρχονται στο φως, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Όπως γράφει η εφημερίδα η «λίστα Λίχτενσταϊν» έγινε γνωστή το 2007 αλλά αγνοήθηκε από την τότε κυβέρνηση.  Πρόκειται για 4.500 Έλληνες με καταθέσεις στο Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβούργο

που φιγουράρουν στις σχετικές λίστες που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Επίσης, στα ίχνη μαύρου χρήματος είναι και 600 Έλληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο, τα ονόματα των οποίων διαβιβάστηκε στις ελεγκτικές αρχές από τους Βρετανούς.

Συνολικά στις λίστες με τις καταθέσεις σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, τα ακίνητα στο Λονδίνο και τα σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία περιλαμβάνονται 5.200 φορολογούμενοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Στο μεταξύ, από τους 54.000 έλληνες συνολικά που υπολογίζονται όσοι διαθέτουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες το διάστημα 2009-1011, οι 25,500 θεωρούνται ένοχοι για φοροδιαφυγή καθώς έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις για απόκρυψη εισοδήματος.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις 6 λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Τέλος, για φοροδιαφυγή ελέγχονται και περίπου 100 Έλληνες με πανάκριβα σκάφη ελλιμενισμένα στην Ολλανδία που δεν εμφανίστηκαν στις φορολογικές δηλώσεις, όπως προκύπτει από τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη σχετική λίστα που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ.