Νέες επενδύσεις από Nokia Siemens Networks

Νέες επενδύσεις συζήτησε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό η Nokia Siemens Networks 

Τα σχέδια της Nokia Siemens Networks για πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, συζήτησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της εταιρείας σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks, Μπάρι Φρεντς, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks Hellas Αθανάσιος Έξαρχος και ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas Άρης Δρόσης.

Παρευρέθηκα, επίσης, ο Πρέσβης της Φινλανδίας Πέκα Λίντου, η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα Γιάανα Οϊκαρίνεν – Βασιλόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των σχεδίων της  Nokia Siemens Networks για πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι εξαιρετικά σημαντικό μια «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας» να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτών να περιλαμβάνονται και νέες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες, οι οποίοι είναι από τις επαγγελματικές εκείνες ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι τέτοιου είδους κινήσεις συνεισφέρουν στο ν’ αναδειχθεί η χώρα ως στρατηγικός προορισμός, καθώς με το παραγωγικό της μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες που διαδραματίζουν ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Συμπλήρωσε ότι επενδύσεις σαν αυτή αναδεικνύουν τον πλούτο της Ελλάδας, που είναι και οι νέοι επιστήμονές της.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της κυβέρνησης προσελκυστούν επενδύσεις για ν’ αντιμετωπιστεί η ανεργία έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι σε έναν κρίσιμο τομέα, αυτόν της έρευνας και της τεχνολογίας.

Ο κ. Φρεντς σημείωσε ότι η παρουσία της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα είναι μεγάλη με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και ότι σχεδιάζεται η διεύρυνση της ομάδας της στη χώρα με τη βοήθεια και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημείωσε και αυτός ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να προσλάβει ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες από την Ελλάδα.

Εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική οικονομία διανύει μια δύσκολη περίοδο αλλά ότι υπάρχουν ήδη θετικές ειδήσεις και αυτό είναι σημαντικό.

Ο Φιλανδός Πρέσβης, Πέκα Λίντου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα και για το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας καθώς και για το ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.