Νέες βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις νέες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Την επίθεση καταδίκασε τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προειδοποίησε όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις”.“Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό.” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Και προσθέτει πως “Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση.

O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του”.

Με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι “Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας” και προειδοποιεί “όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις”

Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ’ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον”

Τέλος η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας. “Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία.” σημειώνει σε ανακοίνωση της.