Νέες αφίξεις μεταναστών στο κάτω Πύργο – 35 άντρες και 2 παιδιά

Νέες αφίξεις μεταναστών είχαμε πάλι σήμερα στο Κάτω Πύργο.

Συνολικά 37 άτομα, 35 άντρες και 2 παιδιά, εντοπίστηκαν στην περιοχή του κατεχόμενου Λιμνίτη, όπου αφού αποβιβάστηκαν χωρίς να τύχουν οποιουδήποτε ελέγχου από τις κατοχικές αρχές, αφέθηκαν στη συνέχεια να περάσουν πεζή στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το νέο κύμα άτυπων μεταναστών αφίχθηκε στην κατεχόμενη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας με πλοιάριο, που ωστόσο διέφυγε.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις ανάμεσα στα 37 άτομα, δεν φαίνεται να υπάρχει οποιοσδήποτε διακινητής ανάμεσα τους.

Οι 37 άτυποι μετανάστες ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές μετά την μεταφορά τους στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς ότι κατάγονται από την Συρία και ξεκίνησαν με πλοιάριο από την Μερσίνα της Τουρκίας .

Στους 37 μετανάστες παρασχέθηκαν όλες οι εξυπηρετήσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Κράτους και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η μεταφορά του νέου κύματος των μεταναστών στην Κύπρο μέσω κατεχομένων, έγινε προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέα καταδίωξη των διακινητών από τη Λιμενική, όπως συνέβη την τελευταία φορά που μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Ακάμα.

Μετά την ολοκλήρωση των διατυπώσεων, οι 37 μεταφέρθηκαν στο Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.