Νέες αντιδράσεις για τα διόδια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων του Ωρωπού γα την νέα αύξηση της τιμής των διοδίων. Το πρωί κάτοικοι του Ωρωπού, της Κηφισιάς, της Τανάγρας και των γύρω περιοχών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα διόδια των Αφιδνών. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν για λίγο την εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από τις 11 το πρωί, παρουσία και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, στον παράδρομο της εθνικής και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κεντρικό άξονα της εθνικής οδού. Στο χώρο βρίσκονται από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο ύψος των διοδίων.

«Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια» είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.