Νέες έρευνες σήμερα σε Μιτσερό και Ορούντα για τα θύματα του «Ορέστη»

Φρίκη χωρίς τέλος για ένα πρωτοφανές έγκλημα που συγκλονίζει όχι μόνο τη Κύπρο, αλλά ολόκληρο το κόσμο. Οι αποκαλύψεις για νέα θύματα του 35χρονου στρατιωτικού με το ψευδώνυμο «Ορέστης» δεν λένε να σταματήσουν με τη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Χθες ο 35χρονος υπέδειξε περιοχή στην Ορούντα όπου βρέθηκε πτώμα το οποίο δεν θυμάται σε ποιαν ανήκει.

Ομολόγησε επίσης τον φόνο μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία.

Οι έρευνες για εντοπισμό των πτωμάτων της άτυχης γυναίκας με το παιδί της θα αρχίσουν σήμερα σε χωρο που υπέδειξε σε περιοχή απέναντι από το φρεάτειο στομεταλλέιο του Μιτσερού.

Από τις επτά δολοφονίες τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί. Η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

Παράλληλα, θα επαναρχίσουν οι έρευνες και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σημείο στο οποίο ισχυρίζεται ο 35χρονος, ότι βρίσκεται η 6χρονη Sierra.

Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, θα καταδυθεί το μεσημέρι και θα παραμείνει στο βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα γυναίκας, στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησης.