Νέα χρονιά, νέα αρχή…!!!

Κοινωνική ανάλυση 

Έχουμε μπει και επίσημα στο 2013…Το εύθυμο κλίμα της εορταστικής περιόδου, κρατεί ακόμη. Τα χαμόγελα και η ζεστασιά των οικογενειακών στιγμών, καθώς και η ξεγνοιασιά μιας περιόδου που είχαμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Βαίνουμε προς το τέλος των εορτών, όμως ταυτόχρονα είμαστε και στην αρχή μιας νέας περιόδου !!!

Οι γιορτές, χαρακτηρίζονται από μια ανέμελη διάθεση, κάτι που λείπει από την καθημερινότητά μας. Είναι πολλοί εκείνοι, που αναμένουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, όλο τον χρόνο, καθώς είναι η αγαπημένη τους εποχή ! Από τους πιο ευτυχισμένους, φυσικά οι μικροί μας φίλοι, που απολαμβάνουν τόσο την ξεκούραση που τους προσφέρει η περίοδος, λόγω σχολικών διακοπών, όσο και τα γλυκά που λατρεύουν, μικροί και μεγάλοι. Είναι και ιδιαίτερα ευνοημένοι εξάλλου, όσον αφορά τα δώρα που παίρνουν τόσο από το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και από τον αγαπημένο τους Άη Βασίλη…

Ακόμα και σ’ αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο κρίσης, οι εορτές αποτελούν μια όαση, συκριτικά με την γκρίζα πραγματικότητα. Είναι οι ημέρες αγάπης και ελπίδας, που γεμίζουν θετικότητα τις καρδιές όλων μας, καθώς πλημμυρίζουμε από τις ευχές όσων μας αγαπούν…Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο: ” η κρίση δεν μπορεί να κάνει πιο φτωχά τα Χριστούγεννα”, αρκεί να ανταλλάσσουμε αγάπη μεταξύ μας !!!

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε νέο ξεκίνημα, είναι η θετική σκέψη και η αισιοδοξία. Με μισογεμάτα πάντα τα ποτήρια μας, ας πιούμε στην υγεία όλων και με ελπίδα για το μέλλον ας πορευτούμε την νέα χρονιά !!!

Ωστόσο, δεν είναι καιροί για αιθεροβάμονες. Χρειάζεται συγκρότηση και σταθερότητα στα βήματά μας. Δεν πρέπει να θαμπωθούμε από το εορταστικό κλίμα, καθώς γύρω μας συνεχίζει να κυλά η πραγματικότητα με τα θετικά και τα αρνητικά της.

Οφείλουμε , να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, να μην είμαστε πλέον τόσο ευκολόπιστοι. Χρειάζεται αφύπνιση! Μια δυναμική συμμετοχή στα κοινά, είναι προτιμότερη από τον οχαδελφισμό! Μπορούμε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες, που έχουμε περάσει, σε ωφέλιμη εμπειρία ώστε να αντεπεξέλθουμε στο μέλλον !!!

Η αρχή του έτους, αποτελεί μια νέα αρχή στη ζωή, σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Δεν πρόκειται απλώς για μια ημερολογιακή αλλαγή, αλλά και για μία συμβολική έναρξη μιας νέας περιόδου, για την οποία, οι περισσότεροι ετοιμάζουν σχέδια.

Αυτή η νέα αρχή, είναι και ένας επιπλέον λόγος για να γιορτάζουμε. Μηδενίζουμε και ξεκινάμε και  πάλι, έχοντας ωστόσο την πολύτιμη γνώση που έχουμε αποκτήσει σε όλη αυτή την διαδρομή !!!

Το ταξίδι της ζωής, είναι γεμάτο από περιπέτειες, ανακαλύψεις, όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες…Αυτά όλα είναι, που της δίνουν χρώμα και νόημα !!!

Ας ζήσουμε την νέα χρονιά, έχοντας στο νου μας το ταξίδι, όπως αναφέρει και ο Αλεξανδρινός ποιητής….

Ευχή μας, ένα 2013 δημιουργικό, πολύχρωμο και καρποφόρο !!!

Καλοτάξιδος ο νέος χρόνος!!!