Νέα Υόρκη: Η Πρώτη Κυρία στη κοινότητα Αγ. Νικολάου

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας, Greek News, η Πρώτη Κυρία κ.Άντρη  Αναστασιάδη συνοδευόμενη από το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Βασίλη Φιλίππου, συμμετείχε στον εσπερινό της παραμονής της εορτής, όπου χοροστατούσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος όπου  γιορτάστηκαν τα ονομαστήρια της κοινότητας Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του τον περασμένο Οκτώβριο στην Κύπρο, η οποία όπως είπε «ζει ένα μεγάλο δράμα» με το 1/3 του νησιού να είναι υπό κατοχή. Μίλησε για τη μετάβαση στα κατεχόμενα, τους εγκλωβισμένους, καθώς και τις χιλιάδες των προσφύγων μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

«Αλλά αν πάτε στην Κύπρο, θα ακούσετε σε κάθε βήμα και θα δείτε, πόσο αυτός ο λαός σκέπτεται και ζητάει και αισθάνεται την παρουσία του Αποστόλου Ανδρέου, του Αποστόλου Βαρνάβα, του Αποστόλου Παύλου. Είναι ένα καθημερινό βίωμα και μ’ αυτόν τρόπο μπορεί και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Ετσι είναι και ο απλός λαός και η ηγεσία», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Ετσι είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου και η Πρώτη Κυρία, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ζητούν πάντοτε τη συμπαράσταση του Θεού και των αγίων, επί μονίμου βάσεως, διότι αυτός είναι ο τρόπος να υπερβούν τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω μιας πολύ σκληρής και παράλογης κατοχής», πρόσθεσε.

«Ετσι καταφεύγουμε στους αγίους, σε έναν κόσμο ο οποίος μας απειλεί συνεχώς», συνέχισε ο Σεβασμιότατος, κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο πέταλο που εκτείνεται από την Απω Ανατολή μέχρι και τη Βόρειο Αφρική στο οποίο υπάρχει μια «φοβερή έξαρση ακραίου Ισλάμ» και σ’ έναν χώρο «όπου καθημερινώς έχουμε μάρτυρες, έχουμε εκτελέσεις.»

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και σε περιπτώσεις φοβερών οικονομικών κρίσεων και κοινωνικών αναταραχών, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή έχουμε ανάγκη από την παρουσία και τη στήριξη που μας δίνουν οι άγιοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

«Είσαστε πολύ τυχεροί που έχετε έναν τέτοιο αρχηγό στην Εκκλησία σας. Τον ευχαριστεί και τον ευγνωμονεί όλος ο κόσμος της Κύπρου και δεν μπορείτε να φανταστείτε την εντύπωση που απεκόμισε ο κόσμος από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο», επισήμανε η κ. Αναστασιάδη αναφερόμενη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για την αγάπη και τη συμπαράστασή του στη Μεγαλόνησο.

Στο σύντομο χαιρετισμό της στους ενορίτες του Αγίου Νικολάου και τους ομογενείς που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι κατά την πρώτη της συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο του είχε μιλήσει για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα. Με τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, είπε, το «Ειδικό Σχολείο» του Ερυθρού Σταυρού επαναλειτουργεί σε ανθρώπινες συνθήκες.

Το σχολείο εγκαινιάστηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου αναφέρθηκε επίσης και στη βοήθεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για την υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος στήριξης παιδιών που επιθυμούν να σπουδάσουν, αλλά αδυνατούν, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.