Νέα Υόρκη: Εντυπωσιακά ακροβατικά πιλότου με ελικόπτερο (Video)

Την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά «ακροβατικά» από ένα ελικόπτερο είχαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Μανχάταν της Νέας Υόρκης!

Ο πιλότος Άρον Φιτστζέραλντ -ένας από τους δύο μόλις πιλότους στις ΗΠΑ που έχουν άδεια να κάνουν ακροβατικά στον αέρα με ελικόπτερο- πέταξε ανάποδα στον ουρανό της Νέας Υόρκης με φόντο τους ουρανοξύστες της πόλης αλλά και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο πιλότος πετούσε με ένα ειδικά σχεδιασμένο ελικόπτερο, το MBB BO – 105 Red Bull Aerobatic, που του επιτρέπει να κάνει τούμπες και εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα.

Τα περισσότερα ελικόπτερα δεν μπορούν να πετάξουν κατά αυτόν τον τρόπο. Ακόμη και με το ειδικά σχεδιασμένο ελικόπτερο, όμως, θα ήταν… καταστροφικό να πετάξει κάποιος ανάποδα για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση όταν μαθαίνεις να κάνεις αεροακροβατικά είναι να καταπολεμήσεις τα ένστικτά σου και τις αυτόματες αντιδράσεις του σώματός του» δήλωσε ο ίδιος, όπως γράφει το CNNi.

Ο Φιτστζέραλντ πραγματοποιούσε πρόβα για το εντυπωσιακό εναέριο «σόου» που έχει προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Μνήμης (Memorial Day) στη Νέα Υόρκη.