Νέα τροπή στην υπόθεση του πενταπλού φόνου

Η Αστυνομία Αμμοχώστου προέβη σε δύο νέες συλλήψεις που σχετίζονται με τον πενταπλό φόνο που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012. Οι δύο συλληφθέντες είναι Κύπριοι από το Παραλίμνι, 39 και 28 ετών, που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι συλλήψεις των δύο έγιναν ύστερα από πληροφορίες που έλαβαν οι διωκτικές αρχές, τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου κατηγορούμενου Δημήτρη Μαμαλικόπουλου στις Κεντρικές Φυλακές καθώς και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέα Αριστείδη οι συλληφθέντες ενδέχεται να είναι συνεργοί των δραστών του πενταπλού φόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστείδη ύστερα από έρευνα που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές, χθες Πέμπτη εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώτου κατηγορούμενου Δημήτρη Μαμαλικόπουλου μικρού μεγέθους συσκευή τηλεφώνου μέσω της οποίας χρησιμοποιήθηκαν 5 κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Όπως ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Ανδρέας Αριστείδης στις κάρτες αυτές εντοπίστηκε ένας μεγάλος όγκος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας. Πρόσθεσε επίσης πως την περασμένη Τετάρτη, οι υπεύθυνοι των Κεντρικών Φυλακών εντόπισαν νέα συσκευή κινητού τηλεφώνου η οποία, εκ πρώτης όψεως, χρησιμοποιήθηκε επίσης από τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Ωστόσο εκτός από τα κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές βρέθηκαν χειρόγραφα σημειώματα τα οποία κατασχέθηκαν. Κατά την ώρα μάλιστα που ο Αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου επιχείρησε να κατάσχει να έγγραφο για σκοπούς περαιτέρω αξιολόγησης, ο Τσεχιλίδης του επιτέθηκε με σκοπό να του το αποσπάσει, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τσεχιλίδη, Βασίλης Μπίσσας, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι το σημείωμα ήταν βιβλίο ψυχολογίας που διάβαζε ο πελάτης του, θέση με την οποία αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής.

Ο Ανδρέας Αριστείδης αποκάλυψε ακόμα ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας, κατέχει και αξιολογεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ετοιμάζεται σχέδιο απόδρασης των κατηγορουμένων από το δικαστικό μέγαρο Λάρνακας. Υστερα από την αποκάλυψη αυτή ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το Δικαστήριο αναβολή πέντε ημερών, σημειώνοντας πως δημιουργούνται δεδομένα από τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι αλλά και νέοι μάρτυρες κατηγορίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου ζήτησε και αυτός αναβολή για να εξετάσει την έκθεση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις και την αναβολή που δόθηκε τελικά από το Κακουργιοδικείο, η υπόθεση ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουλίου.