Νέα τράπεζα γεννιέται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΤΚ

Υποβολή αίτησης για αδειοδότηση νέας τράπεζας στην Κύπρο εκ μέρους της Anchoria Holdings Limited υποβλήθηκε σήμερα στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στην παρουσία αρμόδιων αξιωματούχων.

Ο Διοικητής της ΚΤΚ, κ. Πανίκος Δημητριάδης καλωσόρισε το γεγονός, τονίζοντας ότι η αίτηση θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων τα οποία οφείλουν να πληρούν όλοι οι υποψήφιοι αιτητές για εξασφάλιση τραπεζικής άδειας χωρίς εξαιρέσεις, όπως οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και η εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που καλύπτουν τη διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών.

Οι κ.κ. Ντίνος Χριστοφίδης, Sievert Larsson, Ιωάνης Λοίζου και Χρίστος Παπουτσάς εκ μέρους της Anchoria Holdings Limited, μαζί με τους συμβούλους τους Deloitte Κύπρου προχώρησαν στην υποβολή της αίτησης, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου και στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για γρήγορη ανάκαμψη και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η νέα τράπεζα θα είναι ευρωπαϊκών συμφερόντων και στην περίπτωση που η αίτηση της εγκριθεί, θα έχει ως άξονα της τις δραστηριότητες στην κυπριακή οικονομία, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.