Νέα σελήνη στον Σκορπιό – Μία σκοτεινή σελήνη γεμάτη αποκαλύψεις

Η συγκεκριμένη νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι πραγματικά ξεχωριστή. Είναι όσα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε.

Είναι μία“σούπερ” νέα Σελήνη, η τρίτη και τελευταία για το 2020. Αυτό σημαίνει πως την αισθανόμαστε εντονότερα και μας προσκαλεί με τεράστια επιμονή να πάρουμε από την ορμή την οποία προσφέρει.

Εμφανίζεται ξανά και με τη σύνοδο του Δία-Πλούτωνα που κορυφώθηκε τρίτη και τελευταία φορά στις 12.11 και είναι ακόμα στενά ενεργή. Επίσης η Σελήνη σχηματίζει εξάγωνα με τα πλανητικά αυτά σώματα. Άρα συνολικά θα έλεγα πως πρόκειται για μια ενέργεια επιπλέον καλοδεχούμενη, γιατί είναι σαν να προσπάθησε άλλες δύο φορές να εκπληρωθεί. Και τώρα είναι η τρίτη και τελευταία. Η τυχερή. Το μοτίβο που παρατηρήσατε πως προσπαθούσε να εκδηλωθεί στη ζωή σας, να γεννηθεί, και κάτι το σταμάτησε 2 φορές, τώρα έρχεται η λύτρωση. Η πραγματοποίηση.

Μια σκοτεινή Νέα Σελήνη γεμάτη αποκαλύψεις

Κάθε μήνα το φεγγάρι περιστρέφεται στον ίδιο αστερισμό με τον ήλιο. Αυτός ο σεληνιακός-ηλιακός συνδυασμός, είναι αυτό που αποκαλούμε νέο φεγγάρι.

Αυτό το μήνα το φεγγάρι και ο ήλιος κολυμπάνε στα μυστηριώδη νερά του Σκορπιού. Αυτή είναι η τελευταία φάση του φεγγαριού στον ηλιακό κύκλο του Σκορπιού.

Στις 21 Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη ημέρα της εποχής του Τοξότη και το πρώτο τέταρτο της σελήνης στους Ιχθύες!

Τα νέα φεγγάρια είναι νέα ξεκινήματα.

Δεν έχει σημασία το γεγονός πως πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής του Σκορπιού – δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να εμβαθύνουμε στο θεραπευτικό μας ταξίδι – αν και η Νέα Σελήνη του περασμένου μήνα στο Ζυγό, ήταν έντονη.

Οι σκορπιοί είναι ενδιαφέροντα νυχτερινά πλάσματα, που ζουν κάτω από βράχια στην έρημο. Τα σύνθετα τελετουργικά του ζευγαρώματός τους παραμένουν άγνωστα, παρά την πολλή παρατήρηση και την επιστημονική έρευνα. Είναι τα μόνα ζώα που είναι γνωστό ότι αυτοκτονούν….μπροστά στον θάνατό τους, παίρνοντας τον έλεγχο της εμπειρίας του θανάτου αντί να υποταχθούν σ’ αυτόν. Η ανάγκη τους για έλεγχο είναι τόσο ισχυρή…που ο ανεξέλεγκτος θάνατος δεν είναι θάνατος γι’ αυτά τα πλάσματα, αλλά ήττα. Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε την ουρά του σκορπιού σαν μέσον, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του.

Τι πρέπει λοιπόν να θεραπεύσουμε και πώς το κάνουμε; Το ζώδιο του Σκορπιού, όπως και το αντίστοιχο ζώο, ζει στα αόρατα μέρη της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα, στη δυναμική ελέγχου. Ο Σκορπιός κρατάει μνησικακίες, οπότε αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Σχετίζεται επίσης με την οικειότητα, τη χρηματοδότηση, τα κληρονομικά και τα κοινά οικονομικά. Ο Σκορπιός εκτιμά την ποιότητα, σε σχέση με την ποσότητα. Είναι αριστοτεχνικός μινιμαλιστικός και ουσιώδης. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε άλλο πια – υλικά ή συναισθηματικά.

Αν και συχνά απεικονίζεται σαν ένα σκοτεινό και νοσηρό αρχέτυπο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Σκορπιός κολυμπά προς το χάος…. για να αναγεννηθεί και να μεταμορφωθεί.

Ο Σκορπιός μαθαίνει τον σκληρό τρόπο, συνηθίζοντας να «τσιμπάει» εκείνους που αγαπάει περισσότερο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Σκορπιό, είναι να μάθει πώς να χρησιμοποιεί σωστά τη δύναμή του. Πολύ πιο εύκολα λέγεται, παρά γίνεται…επειδή η δύναμή του είναι πραγματική και μεθυστική!

Για παράδειγμα, ο Σκορπιός μπορεί να «διαβάζει» τα άτομα με τρομακτική ακρίβεια, και στον κόσμο του αυτό, συχνά οδηγεί σε χειραγώγηση και εξαπάτηση. Αυτό το νέο φεγγάρι μπορεί να φαίνεται σαν μια διαδικασία θανάτου, αλλά δεν υπάρχει τίποτα θλιβερό σ’ αυτό. Μπορούμε να σκοτώσουμε κάτι στη ζωή μας -εικονικά μιλώντας – αντί να συνεχίσουμε να ζούμε σε απαράδεκτες συνθήκες. Μπορούμε να είμαστε πιο ελεύθεροι και δυνατοί.

Τα νέα φεγγάρια μας κάνουν συχνά να νιώθουμε πιο κουρασμένοι από το συνηθισμένο. Ο ύπνος και η σιωπή, είναι σημαντικά.

Αυτή η φάση της σελήνης, δεν είναι κοινωνική. Αν θέλετε να ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε. Δεν είναι ώρα για να πιέσετε τον εαυτό σας.

Είναι, ωστόσο, μια καλή στιγμή για να γράψετε, να διαλογιστείτε ή να εμπλακείτε σε οποιαδήποτε πνευματική πρακτική σας οδηγεί βαθιά μέσα σας.

Τα υπέροχα νέα είναι, πως αυτή η νέα σελήνη θα σχηματίσει σχεδόν εξάγωνο ακριβείας με το Δία στον Αιγόκερω. Επομένως, το τυχερό αστέρι είναι μαζί σας. Η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να είναι μεγάλη σε αυτήν τη φάση του φεγγαριού, αλλά αποφύγετε να καταναλώσετε μεγάλη σεξουαλική ενέργεια, στη νέα σελήνη. Στο διαλογισμό, εστιάστε στο ιερό τσάκρα.