Νέα πατέντα κατοχυρώνει η Apple

Μπορεί η Νokia να λάσνσαρε την ασύρματη φόρτιση στο Lumnia όμως και πάλι θα πρέπει να τοποθετηθεί το κινητό σε βάση φόρτισης κάτι που δεν είναι και τόσο σπουδαίο όπως δήλωσε ο Phill Schiller υπεύθυνος Marketing της Apple. Έχοντας κατοχυρώσει την πατέντα ασύρματης φόρτισης η Apple ίσως την χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά της προΐόντα.

Στο μέλλον λοιπόν οι υπολογιστές της Apple θα μπορούν να ενσωματώνουν μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης συσκευών. Βασισμένη στην τεχνολογία NFMR (near-field magnetic resolution) αυτό που σκοπεύει να κάνει η Apple είναι να επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση π.χ. του keyboard, mouse ή touchpad ακόμα ίσως και κάποιου επόμενου μοντέλου iPhone εφόσον αυτά βρίσκονται σε ακτίνα δράση κοντά στην πηγή της ασύρματης φόρτισης.

Εφόσον αυτή η τεχνολογία κυκλοφορήσει εμπορικά θα μπορεί να βρίσκεται ενσωματωμένη στους υπολογιστές με τη μορφή εξωτερικού USB dongle. Με απλά λόγια, δεν θα χρειάζεται να ακουμπάτε κάπου συγκεκριμένα π.χ. το κινητό σας για να φορτίσει ασύρματα αλλά απλά να το ακουμπήσετε οπουδήποτε μέσα στην ακτίνα δράσης της ασύρματης φόρτισης.