Νέα μέτρα! Διάγγελμα Προέδρου Αναστασιάδη – Περιορισμοί στην εστίαση – SafePass παντού

  • Σε αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό αποφάσισε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στους χώρους εστίασης, ενώ λήφθηκε η απόφαση για εφαρμογή του safe pass και σε άλλους χώρους. Επίσης θα ανακοινωθούν κίνητρα ενθάρρυνσης των νέων να εμβολιαστούν.

Με διάγγελμα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Με την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος θα απευθυνθεί στον λαό, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις που έχουν “κλειδώσει” στη σημερινή συνεδρία στο Προεδρικό.

Μέχρι στιγμής τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής:

Αυστηροποίηση ελέγχων για κατοχή SafePass

Αυστηροποίηση πρωτοκόλλων σε κέντρα αναψυχής (περιορισμός του επιτρεπόμενου αριθμού θαμώνων ανά τραπέζι, καθιέρωση μόνο καθήμενων).

Καθολική εφαρμογή SafePass σε όλους τους χώρους (συμπεριλαμβανομένων κουρείων, κέντρων αισθητικής, περιπτέρων, super markets κ.λπ.).

Tέλος εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχει δοθεί προς τον επιχειρηματικό κόσμο για να καταθέσουν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην παρακίνηση των νέων να εμβολιαστούν μέσω κινήτρων.