Νέα κόντρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη – Πολίτη με “φόντο” το ΟΚΥπΥ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η κόνρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και της εφημερίδας “Πολίτης”.

Η νέα κόντρα άρχισε τώρα με αφορμή ανάρτηση στο twitter σκίτσου από άρθρο που θα δημοσιεύσει αύριο στην εφημερίδα, όπου σχολιάζεται με εριωνικό τρόπο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε ανάρτηση του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε: Οι βρετανοί βουλευτές άσκησαν κριτική στον Sir για τα έξοδα του τρένου για Μπέρμιγχαμ, αλλά ο τέως κι ο Πολίτης εξανίστανται που θίξαμε τον εκλεκτό τους.
Όπως και τον έτερο, τον ΥπΟικ.
“MPs on the Public Accounts Committee questioned Sir David’s regular use of first class travel”

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε στα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας του για το ΟΚΥπΥ, ζητώντας τις δικές του θέσεις.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι  η Υπηρεσία του έχει όντως εντοπίσει προβλήματα τόσο στη διαδικασία επιλογής του εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού, όσο και στη διαδικασία επιλογής του συμβουλευτικού οίκου στον οποίο ο ΟΚΥπΥ ανέθεσε τη διαδικασία των προσλήψεων. Έκανε μάλιστα λόγο για «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ του προέδρου του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον με τον συγκεκριμένο οίκο.

«Αγγίζουμε διάφορα θέματα τα οποία έχουν προκύψει και αυτή τη στιγμή είναι στη σφαίρα των ισχυρισμών, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο (Εκτελεστικός διευθυντής) στον πρότερο επαγγελματικό του βίο δεν είχε δώσει δείγματα γραφής τέτοια που θα επέτρεπαν να επιλεγεί για αυτή τη θέση», και απαντώντας στον ισχυρισμό που εδώ και καιρό προβάλλεται από το υπουργείο Υγείας ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού έχει παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικ,ά μεταξύ των οποίων και πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «για να επιλεγείς σε μια τέτοια θέση δεν αρκεί να έχεις λευκό ποινικό μητρώο».

Συνεχίζοντας μάλιστα υπέδειξε: «Μπορείτε να σκεφτείτε τη διαδικασία που θα κάνατε αν ήσασταν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας για να επιλέξετε τον γενικό διευθυντή της εταιρείας σας, θα κάνατε φύλλο και φτερό την κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να υπάρξει από προηγούμενους εργοδότες, από δημοσιεύσεις, θα κάνατε τα πάντα για να δείτε το προφίλ αυτού του γενικού διευθυντή. Δεν θα λέγατε αν έρθει και μου φέρει λευκό ποινικό μητρώο είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση».