Νέα κοινή συνάντηση Ντάουνερ – Μαυρογιάννη – Ερτούγ

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί νέα κοινή συνάντηση των διαπραγματευτών της ε/κ και της τ/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ, με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος.

Στο μεταξύ παρατείνεται για ακόμη εικοσιτέσσερις ώρες η παραμονή στην Κύπρο του κ. Ντάουνερ, ο οποίος ενώ επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα από το νησί θα αναχωρήσει τελικά αύριο το βράδυ, οπόταν αναλόγως και της σημερινής έκβασης των επαφών με τους δυο διαπραγματευτές, αναμένεται να συναντηθεί και αύριο μαζί τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση παραμένει ρευστή. Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν κάποιες ελπίδες, οπόταν αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες σήμερα και αύριο, ανέφερε αρμόδια πηγή, αν και όπως σημείωσε «περάσαμε και περνούμε δύσκολα».

Θέση της ε/κ πλευράς πάντως παραμένει πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με αποφασιστικότητα προκειμένου να υπάρξει κατάληξη.