Νέα θεραπευτική μέθοδος για την επιληψία;

Το ίδιο μας το σώμα μπορεί να αποτελέσει τη θεραπεία στην επιληψία μέσω των ουσιών που παράγονται όταν ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί λίπος για τις καύσεις και όχι υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Royal Holloway και το University College London τα πρώτα σχετικά πειράματα που αφορούν στη θεραπεία με βάση τα λιπαρά οξέα έχουν διεξαχθεί και τα συμπεράσματα βρίσκονται δημοσιευμένα στο επιστημονικό περιοδικό «Neuropharmacology».

Η ειδική διατροφή που ακολουθούσαν παιδιά με σοβαρή επιληψία που δεν υποχωρούσε ούτε με τα πιο ισχυρά φάρμακα, έδωσε την ιδέα στους ειδικούς. Η διατροφή αποτελείτο από τροφές πλούσιες σε λιπαρά και με μειωμένο τον αριθμό των υδατανθράκων, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να στρέφεται για τις καύσεις στα λιπαρά.

Φυσικά όμως αυτή η διατροφή μπορεί να επιφέρει άλλα προβλήματα στον οργανισμό όπως, δυσκοιλιότητα, υπογλυκαιμία και απώλεια οστικού ιστού.

Οι ερευνητές ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να εντοπίσουν τα λιπαρά οξέα που ελέγχουν την επιληψία και έτσι θα δημιουργήσουν ένα χάπι το οποίο θα βοηθά τους επιληπτικούς ασθενείς χωρίς να δημιουργεί τις παραπάνω παρενέργειες.