Νέα εποχή για το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στο χθεσινό Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο, το οποίο έγινε στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, αποφάσισε τα εξής:

Α) Την αλλαγή εκλογικού συστήματος σε Προεδρικό. Η θέση του/της Γενικού Γραμματέα θα αντικατασταθεί με τη θέση του/της Προέδρου, ο οποίος/α θα εκλέγεται από τη βάση του Κινήματος και όχι από την Κεντρική Επιτροπή. Το ίδιο θα γίνεται και για τη θέση του/της Αναπληρωτή Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων. Οι υπόλοιπες θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής θα εκλέγονται από την Κεντρική Επιτροπή.

Β) Για λόγους διαφάνειας όλα τα μέλη του Κινήματος τα οποία προτίθενται να διεκδικήσουν αξιώματα στο Κίνημα είναι υποχρεωμένα να καταθέσουν στο Κίνημα και να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες τους και η φορολογική τους δήλωση. Επίσης όλοι ανεξαιρέτως είναι υποχρεωμένοι να δώσουν μετά την προεκλογική περίοδο κατάλογο με τα έσοδα και τα έξοδα τους.

Το Κίνημα μπαίνει σε καινούργια πορεία, δίνει περισσότερο λόγο στα μέλη του και προωθεί τη διαφάνεια. Κάνουμε τη θεωρία πράξη για ένα καλύτερο μέλλον.

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, συνεχίζεται η εσωτερική δημοσκόπηση με ψηφοφορίες σε όλες τις πόλεις από τα μέλη του Κινήματος. Οι επιλογές που τέθηκαν τα μέλη να επιλέξουν είναι αυτόνομη κάθοδο ή κάθοδο στις εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα. Η ψηφοφορία θα τελειώσει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ