Νέα επίθεση Βαρουφάκη κατά Τσίπρα: Υπέγραψε ό,τι του έφεραν οι Θεσμοί

Μέσα από τηλεοπτική εκπομπή που θα μεταδοθεί το βράδυ του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης διατείνεται ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι «το τρίτο μνημόνιο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ».

Αποκαλύπτει μάλιστα, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών του είχε πει ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ».

Σε ότι αφορά στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει ότι τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε ό,τι χαρτιά του έφεραν οι θεσμοί και η τρόικα και τον κατηγορεί ότι «έδωσε το χέρι του στον καρχαρία ελπίζοντας ότι δεν θα τον φάει ολόκληρο, γιατί θα χορτάσει με το χέρι».

Παράλληλα, εκφράζει και ένα είδος παράπονου για τον πόλεμο που δέχτηκε ο ίδιος στο εσωτερικό της χώρας από τον πολιτικό κόσμο. «Εκτός Ελλάδας ο πόλεμος ήταν ωραίος. Ο δύσκολος και τρισάθλιος πόλεμος ήταν εντός της χώρας».

Όσον αφορά στη στάση του απέναντι στο ευρώ και την ΕΕ, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ευρωπαϊστής και υποστηρίζει ότι η δική του η πολιτική δεν οδηγούσε εκτός ευρώ.

Στην ερώτηση για τα σχέδια κοπής εθνικού νομίσματος στη Ρωσία δηλώνει ότι «δεν υπήρχε σχέδιο να τυπώσουμε δραχμή στη Ρωσία».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει ότι για να απελευθερωθεί η Ελλάδα από το χρέος χρειάζεται ένα μετριοπαθές πρόγραμμα, το οποίο μπορούσε να υποστηριχθεί στη βάση λογικών επιχειρημάτων.