Νέα επίθεση “αγάπης” από τον Μπερλουσκόνι στον Μόντι

«Ο πρωθυπουργός μας συμμερίζεται τις αξίες και τα ιδεώδη μας. Αν απαντήσει θετικά στην έκκλησή μου να τεθεί επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μια ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την ξαφνική μεταστροφή του και τη στήριξη στο τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Σε περίπτωση που ο Μόντι δεχθεί την πρόταση να ηγηθεί των συντηρητικών δυνάμεων, η πιο πιθανή εναλλακτική για την κεντροαριστερά ( που σήμερα συγκεντρώνει το 40% στην πρόθεση ψήφου) θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού της προφίλ με «πάγωμα» της σκληρής λιτότητας και έμφαση στην εργασία και στην ανάπτυξη.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός των προοδευτικών και γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος», Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δεν δείχνει να ανησυχεί.«Θα ήταν καλύτερα ο Μόντι να παρέμενε ουδέτερος σε ένα ανώτερο επίπεδο από αυτό των δυνάμεων που συμμετέχουν στην πολιτική διαμάχη», δήλωσε.

Την ίδια ώρα ο Μόντι, δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το αν τελικά από τεχνοκράτης πρωθυπουργός, θελήσει να βάλει υποψηφιότητα ως «επαγγελματίας» πρωθυπουργός, της κυβέρνησης της Ρώμης.

Στην τυπική του συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο, συζήτησαν για τον καθορισμό της συνολικής πορείας της κυβερνητικής κρίσης, η οποία θα πρέπει να επισημοποιηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.