Νέα ενημέρωση για ανάκληση σοκολάτων SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS, MINI MIX

Νέα ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση σοκολάτων με εμπορικές επωνυμίες  SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS, MINI MIX

Σε συνέχεια ανακοίνωσης ημερομηνίας 24 Φεβρουαρίου 2016, σχετικά με την προληπτική ανάκληση σοκολάτων με εμπορικές επωνυμίες SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS, MINI MIX, οι οποίες π ιθανόν να περιέχουν κομμάτια από πλαστική ύλη το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει νεότερη πληροφόρηση από την Αρμόδια Αρχή της Ολλανδίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές ( RASFF ). Σύμφωνα με τη νεότερη πληροφόρηση, η παρασκευάστρια εταιρεία έχει επικαιροποιήσει τον πίνακα με τα προϊόντα που ανακαλούνται. Οι αλλαγές αφορούν τόσο στις εμπλεκόμενες παρτίδες καθώς και στις ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας.

Ως εκ τούτου, ο πιο κάτω πίνακας αντικαθιστά τον πίνακα που είχε παρατεθεί στην προηγούμενη ανακοίνωση:

Capture

Επισημαίνεται, εκ νέου, πως η ανάκληση αφορά μόνο στα προϊόντα που έχουν παραχθεί από το εργοστάσιο της παρασκευάστριας εταιρείας στην Ολλανδία και φέρουν στον αριθμό παρτίδας τους λατινικούς χαρακτήρες NLD .

Τέλος, αναφέρεται πως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις Αρμόδιες Αρχές της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς και με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωση.