Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας για πάταξη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

Η εκστρατεία θα διεξάγεται σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας – TISPOL

Την ένατη για φέτος εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων για πάταξη του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, πραγματοποιεί η Αστυνομία την ερχόμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Η εκστρατεία αρχίζει αύριο, 10 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 2018, ενώ θα διεξάγεται ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – TISPOL.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποσοστό γύρω στο 25% όλων των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ουσίες όπως η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση.

Η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειες της για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.