Νέα εγκωμιαστικά λόγια από τον Τραμπ για τον Πούτιν

Ο Τραμπ επανέλαβε πως θα καλωσόριζε επικοινωνία και συνεργασία με τη Ρωσία, τόσο στο συριακό θέμα όσο και γενικότερα. Υποστήριξε επίσης πως, κατά την άποψη του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δε συμπαθεί τον Πούτιν και αυτό χειροτερεύει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είδε το ποσοστό του να εκτοξεύεται τον τελευταίο καιρό, αποτέλεσμα μια σειράς ακραίων δηλώσεων που έχει κάνει για διάφορα θέματα των ΗΠΑ, τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής πολιτικής.

Συνεχίζοντας σε αυτό το μοτίβο, ο Τραμπ εμφανίστηκε στην εκπομπή «This Week» του ABC και υποστήριξε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχίζοντας την ανταλλαγή θετικών χαρακτηρισμών μεταξύ των δυο η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε πως οι κατηγορίες ενάντια στον Πούτιν για φίμωση των δημοσιογράφων και οι φήμες για δολοφονίες όσων διαφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές δεν μπορούν να ισχύουν καθώς δεν έχουν αποδειχθεί. Όταν ο παρουσιαστής, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, του ανέφερε τη δολοφονία της Αννα Πολιτοβσκαγια, την οποία οι ακτιβιστές αποδίδουν στην κυβέρνηση Πούτιν, ο Τραμπ συνέχισε την ίδια ρητορική λέγοντας πως χωρίς αποδείξεις δε μπορεί να τον κατακρίνει, τονίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Για τη συγκεκριμένη δολοφονία έχουν καταδικαστεί 4 άτομα αλλά θεωρείται πως ο εγκέφαλος της δολοφονίας παραμένει ελεύθερος.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης για το θέμα των δολοφονιών πως «η χώρα μας σκοτώνει πολύ κόσμο επίσης». Από το 1993, έχουν πεθάνει 36 δημοσιογράφοι στη Ρωσία και μόνο σε 4 περιπτώσεις έχει υπάρξει καταδίκη των ενόχων.

Μιλώντας για τις διεθνείς σχέσεις με τη Ρωσία, ο Τραμπ επανέλαβε πως θα καλωσόριζε επικοινωνία και συνεργασία με τη Ρωσία, τόσο στο συριακό θέμα όσο και γενικότερα. Υποστήριξε επίσης πως, κατά την άποψη του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δε συμπαθεί τον Πούτιν και αυτό χειροτερεύει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Φαίνεται πως ο υποψήφιος πρόεδρος θα συνεχίσει να πολώνει με τις δηλώσεις του το κοινό, ειδικά όσο αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στα ποσοστά του.