Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μία νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action 24 και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Evening Report» και στην οποία οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν εκτός από ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο επερχόμενων εκλογών και σε ερωτήσεις για τα φλέγοντα εθνικά ζητήματα.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Από εκεί και πέρα ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8%. Εκτός επόμενης Βουλής η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.

Στο φλέγον ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα», οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.