Νέα δημοσκόπηση δείχνει κυβέρνηση συνεργασίας

Νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται  στη Real News δείχνει  το 59,5% να θέλει λύση με ευρύτατες συνεργασίες μετά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ή και συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό αυτών που θέλουν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που αγγίζει το 8,2%.

Το 22% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία του με μικρότερα κόμματα, ενώ το 21,4% επιλέγει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συνεργασία με μικρότερα κόμματα. Το 16,1% ωστόσο τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων για το σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, το 31,2% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του με τους ΑΝΕΛ, το 30,5% με τη ΝΔ, το 29,1% με το Ποτάμι, το 14,7 με το ΠΑΣΟΚ, ενώ με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη το 7% και με το ΚΚΕ το 5,9%.

Παράλληλα, το 60,2% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τη στάση και τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου μέχρι σήμερα.

Τέλος, ντέρμπι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη δείχνουν οι απαντήσεις στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για να διαπραγματευθεί το χρέος, καθώς το 35,9% συντάσσεται με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ το 33,1% με τον πρόεδρο της ΝΔ.