Νέα δημοσκόπηση δείχνει αδιαφιλονίκητη πρωτιά Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζεται ως ο αδιαφιλονίκητος επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής».

Στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει ποσοστό 68% , και στην ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου συγκεντρώνει ποσοστό 36,%. Στήθος με στήθος φαίνεται να έρχονται Γιώργος Λιλλήκας και Σταύρος Μαλάς, με 19, 7% και 19% αντίστοιχα.

Στην παράσταση νίκης των δύο, ο Γιώργος Λιλλήκας εξασφαλίζει 10% έναντι του Σταύρου Μαλά που συγκεντρώνει 8%.

Στο δεύτερο γύρο, ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να είναι το φαβορί, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Με τον Γιώργο Λιλλήκα , καταλαμβάνει 40.2% ενώ ο ανθυποψήφιος του 32.2%. Αν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Σταύρος  Μαλάς, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης καταλαμβάνει 46.6% και ο ανθυποψήφιος του 25.8%.

Σε ποσοστό 70% οι πολίτες δηλώνουν πολύ αβέβαιοι για τους χειρισμούς ως προς το φυσικό αέριο. Η  απάντηση πολύ ή αρκετή εμπιστοσύνη καταλαμβάνει μόλις το 23%.

Το 85% επέλεξαν την απάντηση λίγο ή καθόλου στο ερώτημα για το βαθμό ικανοποίησης, από τις μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. 12% απάντησαν πολύ-αρκετά και 2% δεν ξέρω-δεν απαντώ.

57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας θα ήταν καλύτερη, αν το μνημόνιο υπογραφόταν από το καλοκαίρι. 28% πιστεύουν ότι η αναβολή υπογραφής ήταν προς την ορθή κατεύθυνση.