Νέα Δημοκρατία: Επίθεση κατά μέτωπο

Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την  τακτική της φουλ επίθεσης απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στόχος το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων και την μη επίτευξη αυτοδυναμίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί η Συγγρού και έχει φανεί ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες. Κλίμα πόλωσης και διλήμματα εν όψει των εκλογών προκειμένου να στριμώξουν την Κουμουνδούρου και σε πρώτη φάση να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία, ενώ σε δεύτερη να μπορέσει να αναστρέψει την εις βάρος της διαφορά. Η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας έχει καταστεί φανερό ότι θα έχει ως βασικό σλόγκαν τη λέξη «αλήθεια».

Κάτι τέτοιο άλλωστε φάνηκε και από τη χθεσινη ομιλία του πρωθυπουργού στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια και αλαζονεία, ενώ χαρακτήρισε την εκλογική μάχη που έρχεται ως τη «σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την πορεία της χώρας, καθώς επίσης και ότι θέλει να ματαιώσει την ανάπτυξη που μόλις άρχισε και δυναμιτίζει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική ομαλότητα.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει τα μισά από αυτά που λέει ότι θα κάνει, δεν θα παίρναμε τίποτε από την Ευρώπη, γιατί αν κάνει αυτά που λέει θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισ ευρώ. Πού θα τα βρουν αυτά τα 35-38 δισ και από πού θα κόψουν; Αμέσως μετά θα τους λείψουν 12 δισ που προβλέπει το πρόγραμμά τους. Τι θα κάνουν στις 28 Φεβρουαρίου, όταν λήξει η δίμηνη παράταση; θα ζητήσουν κι άλλη παράταση; Και εν τω μεταξύ πώς θα πληρώσουν τα ομόλογα, που λήγουν; θα κηρύξουν στάση πληρωμών;», επισήμανε.

«Ο κόσμος ξέρει καλά τι θα γίνει αν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. «Μέσα σε έναν μήνα θα κλείσει η αξιολόγηση, θα έχουμε μπει στην επόμενη ημέρα με πιστωτική γραμμή στήριξης, θα λήξει η πολιτική αβεβαιότητα, θα πέσουν τα spreads, θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές, θα αυξηθεί η ρευστότητα. Δεκάδες επενδύσεις περιμένουν, γιατί εμείς φέρνουμε επενδύσεις, αυτοί τις διώχνουν. Αν όμως θεωρητικά τίποτε αυτά δεν ίσχυε, η χώρα θα έμπαινε στη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και θα βρισκόταν στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Αυτά δεν είναι κινδυνολογία. Οφείλουμε να το λέμε και το λέμε γιατί πάμε στις εκλογές με όπλο την αλήθεια. Όχι κρύβοντας την αλήθεια», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τις επόμενες μέρες η επίθεση στην Κουμουνδούρου αναμένεται να κορυφωθεί και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εκλογές με έντονα πολωτικά χαρακτηριστικά. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν επίσης ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων κάθε άλλο παρά ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι όσο οδηγούμαστε προς την Κυριακή των εκλογών τόσο θα κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων.