Νέα έκτακτα μέτρα – Μίνι lockdown στη Λεμεσό

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  με την επιδημιολογική ομάδα.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε επέκταση των μέτρων τα οποία ισχύουν για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Ειδικά για τη Λεμεσό, αποφασίστηκε πως μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, οι χώροι εστίασης θα μπορούν να είναι ανοικτοί μέχρι τις 10:30 το βράδυ, ενώ γίνεται σύσταση για περιορισμό κυκλοφορίας μέχρι το πρωί.

Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί πως τα μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες, για περίοδο δύο εβδομάδων:

  • Μέγιστος αριθμός συναθροίσεων στα 10 άτομα ανά οικία και ομάδα.
  • Αγώνες χωρίς παρουσία θεατών.
  • Χώροι εστίασης: 75 στο εσωτερικό και 150 στο εξωτερικό.
  • Θέατρα και κινηματογράφοι, γεμάτοι κατά το 50%.
  • Απαγορεύονται συγχαρητήρια και κοκτέιλ σε γάμους και βαφτίσεις, με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα.

Ειδικά για τη Λεμεσό, γίνεται σύσταση όπως περιορίζεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί, ώρες που οι χώροι εστίασης θα είναι διά νόμου κλειστοί, με ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Για προστασία των ευάλωτων ομάδων, αποφασίστηκε όπως εξυπηρετούνται σε χώρους λιανικού εμπορίου όπως υπεραγορές, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί.