Νέα έκδοση του Firefox

Ο Firefox 17 κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση, η οποία υπόσχεται να είναι πιο κοινωνική και πιο ασφαλής από κάθε άλλη φορά. Οι αλλαγές στο κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης και της ασφάλειας ήταν κατι που προετοίμαζε αρκετό καιρό ο γνωστός browser Mozilla.

Ο Erci Vishria CEO της εταιρίας Rockmelt σε ανακοίνωση που έκανε είπε ότι “η κοινωνική δικτύωση είναι τεράστια για τους ανθρώπους. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες που κάνουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο ” και συνεχίζει λέγοντας: «Έτσι με το να προσφέρεις κοινωνική δικτύωση κατευθείαν από τον browser τα πράγματα γίνονται πιο βολικά για τους ανθρώπους».

Συγκεκριμένα η νέα έκδοση του Firefox δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ενσωματώνει ένα plug in με το οποίο  θα βλέπει τις ενημερώσεις του στο facebook αλλά θα του δίνεται και η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ασφάλεια ενισχύθηκε με 2 νέες λειτουργίες ,το iframe και το click to pay blocklisting. Έτσι οι κίνδυνοι για ιούς και ανεπιθύμητα περιεχόμενα περιορίζονται.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι  η ανανέωση στο Awesome bar και η υποστήριξη στο Mac os x 10.5 leopard είναι γεγονός.