Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών… Σύλληψη πέντε προσώπων για διακίνηση

Στη σύλληψη πέντε προσώπων, για διακίνηση παράτυπων μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία, μετά την άφιξη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Αμμοχώστου, σκάφους στο οποίο επέβαιναν 9 παράτυποι μετανάστες, καθώς και σκάφους που αφίχθηκε στη Λάρνακα στο οποίο επέβαιναν επίσης 17 παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων όσο αφορά την άφιξη των παράτυπων μεταναστών στην επαρχία Λάρνακας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τριών προσώπων, που αφορά τα αδικήματα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της μεταφοράς προσώπου δια θαλάσσης με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Όσο αφορά τους παράτυπους μετανάστες οι οποίοι αφίχθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, συνελήφθησαν δύο πρόσωπα εναντίον των οποίων διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα για υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες των δύο σκαφών, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα.

Το ΤΑΕ Λάρνακας και το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζουν τις εξετάσεις.