Νέα άφιξη λαθρομεταναστών – 40 άτομα εντοπίστηκαν στον Πύργο

Νέα άφιξη λαθρομεταναστών – 40 άτομα εντοπίστηκαν στον Πύργο

Σαράντα μετανάστες, που αφίχθηκαν στην Κύπρο χθες το βράδυ με πλοιάριο, εντόπισαν μέλη της Αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.20 χθες το βράδυ, έγινε αντιληπτό σε απόσταση 19 ναυτικών μιλίων, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του κόλπου της Μόρφου, θαλάσσιο σκάφος το οποίο κατευθυνόταν προς τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας απέπλευσε από το λιμανάκι Κάτω Πύργου προς εντοπισμό του πλοιαρίου, το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κατεχόμενη ακτή του Λιμνίτη.

Γύρω στις 11.30 το βράδυ αριθμός προσώπων αποβιβάστηκαν από το πλοιάριο στην κατεχόμενη ακτή του Λιμνίτη και κατευθύνθηκαν πεζοί προς τις ελεύθερες περιοχές, όπου εντοπίστηκαν γύρω στις 11.50 το βράδυ, από μέλη της Αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου.

Πρόκειται για 38 άντρες, μία γυναίκα και ένα παιδί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Αρχικά οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου και ακολούθως στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας.

Η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζει τις εξετάσεις αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αφίχθηκαν στην Κύπρο.