Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα κυριαρχεί το θέμα της σύλληψης του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα σε σχέση με υπόθεση κακοδιαχείρισης του αποχετευτικού έργου της Πάφου, η επίσκεψη του Λιβανέζου Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο και η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Βρομάει πολύ … η υπόθεση του ΣΑΠΑ”, γράφει ότι σε `οχετό` σκανδάλων που σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίξει όλο τον κοινωνικό ιστό της Πάφου αναδεικνύεται η πολύκροτη υπόθεση του ΣΑΠΑ οι εξελίξεις της οποίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν καταιγιστικές. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι έγγραφο αποκαλύπτει κλείσιμο και πούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών. Επίσης, η `Σ` γράφει ότι απειλούν και εκβιάζουν οι Τούρκοι για το φυσικό αέριο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Μύρισε … μίζες το αποχετευτικό”, γράφει ότι ο Σάββας Βέργας Δήμαρχος Πάφου, ο Ευτύχιος Μαλληκίδης ΓΔ του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου και ο Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ είναι οι πρώτοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση με τις μίζες που αγγίζουν τουλάχιστον τις 800.000 ευρώ και αφορούν το έργο του αποχετευτικού της Πάφου. Αλλού γράφει ότι άνοιξε η πόρτα συνεργασίας με το Λίβανο στη διάρκεια επίσκεψης του ΥΠΕΞ της χώρας στην Κύπρο. Επίσης, αναφέρει ότι το κράτος δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε σεντ από τα έξοδα για την εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ξανά χειροπέδες στον Βέργα” γράφει ότι νέα βόμβα έσκασε χθες από την Πάφο αυτή τη φορά σε σχέση με τα έργα για το αποχετευτικό σύστημα (ΣΑΠΑ) και η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις αφού εξασφάλισε `ατράνταχτες`, όπως χαρακτηρίζονται, μαρτυρίες. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι εκτός τραπεζών η Εκκλησία αφού το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα θα μειωθεί στο 5% από 21,8% που ήταν το Σεπτέμβρη του 2012. Επίσης, ο `Φ` αναφέρεται σε `πράγματα και θαύματα σε έγγραφα της KPMG για τις Κυπριακές Αερογραμμές` και ότι απέρριψαν εκατομμύρια και συζητούσαν με τη Ryanair για 1000 ευρώ το χρόνο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Απειλές τραπεζών” γράφει ότι με μαζικές αγωγές κατά δανειοληπτών προειδοποιούν τη Βουλή οι τράπεζες σε περίπτωση που προχωρήσει στην ενεργοποίηση της νομοθεσίας για την παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες ικανές να στριμώξουν την Τουρκία. Επίσης, γράφει ότι Προεδρικό και ΔΗΣΥ “βιάζονται να κλείσουν άρον άρον το θέμα Γιωρκάτζη (Διοικητής ΚΤ) ενώ στους `ανεπαρκείς` συνεργάτες του Προέδρου τα ρίχνει ο Αβ. Νεοφύτου (Πρόεδρος ΔΗΣΥ)”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο Βέργας κρατείται σε σχέση με βρόμικες κατηγορίες” γράφει ότι χθες η Αστυνομία συνέλαβε τον Δήμαρχο Πάφου για τρίτη φορά σε δύο μήνες, μόνο που αυτή τη φορά δύο άλλοι συνελήφθησαν μαζί του σε σχέση με κατηγορίες για κακοδιαχείριση του αποχετευτικού της πόλης. Αλλού, γράφει ότι ένας Κύπριος ήταν ανάμεσα στους 1.000 παιδόφιλους που έπεσαν στην παγίδα ενός εικονικού προγράμματος στο διαδίκτυο. Επίσης, αναφέρει ότι βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος επέστρεψε στα επίπεδα του 2008.