Μ.Γιωργαλλάς: Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανησυχία των καταθετών

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ,Μιχάλης Γιωργαλλάς, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για το κούρεμα καταθέσεων τα οποία όπως δήλωσε: “Βλάπτουν την προσπάθεια μας για αντιμετώπιση της κρίσης, πλήττουν τη διεθνή εικόνα της Κύπρου ως καταθετικού και επενδυτικού κέντρου και αποθαρρύνουν, αυτό που έχουμε πρώτιστη ανάγκη, τις ξένες επενδύσεις”.

Συγκεκριμένα τόνισε πως: “Άμεσα και αποτελεσματικά, η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε καταθέτες και επενδυτές, μετά τα παραπλανητικά δημοσιεύματα ότι αναμένεται κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο”.

Τέλος, υπογράμμισε ότι: “Αν θέλουμε να προλάβουμε έγκαιρα τη διαφυγή κεφαλαίων και επενδύσεων εκτός Κύπρου πρέπει να δράσουμε τώρα αξιοποιώντας και προβάλλοντας δηλώσεις, όπως αυτές του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεξεργάζεται κούρεμα του κυπριακού χρέους.

Επιβάλλεται να διαφυλάξουμε τον ρόλο της Κύπρου ως καταθετικό και επενδυτικό κέντρο και να αποτρέψουμε την αναστάτωση που προκαλούν στους καταθέτες και επενδυτές δυσφημιστικά δημοσιεύματα τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας στον τομέα των υπηρεσιών και των επενδύσεων”.