Μ.Γιωργάλλας: Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να παρουσιάσει τον Χριστόφια ως θύμα πολιτικής δίωξης είναι απαράδεκτη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας τον απόηχο της παρουσίας του κυρίου Χριστόφια στη ερευνητική Επιτροπή για την οικονομίας, ανέφερε:

«Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να παρουσιάσει τον κύριο Χριστόφια ως θύμα πολιτικής δίωξης είναι απαράδεκτη. Το ΑΚΕΛ με αυτό τον τρόπο μπορεί να συσπειρώνει τα μέλη του αλλά διχάζει επικίνδυνα την κοινωνία σε μια στιγμή που η ενότητα είναι απόλυτα αναγκαία.

Ο κύριος Χριστόφιας ούτε κατηγορείται ούτε διώκεται. Αντίθετα του δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει τη δική του θέση για τα γεγονότα και αντ’ αυτού ο ίδιος επέλεξε να μην το κάνει απαιτώντας να τεθεί υπεράνω του νόμου και μην εφαρμοστούν στην περίπτωση του αυτά που ισχύουν για όλους τους μάρτυρες.

Η επαλήθευση της ισονομίας και της ισοπολιτείας είναι πλέον στα χέρια του γενικού Εισαγγελέα. Ο κύριος Κληρίδης στην περίπτωση του κυρίου Χριστόφια πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους γιατί μόνο έτσι θα πειστούν οι πολίτες ότι κανένας πολίτης ή πολιτικός δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων και του συντάγματος.

Η περίοδος της ατιμωρησίας πρέπει να τελειώσει. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα και να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λογοδοσία και την ευθύνη όσων ασκούν εξουσία.

Οι πολιτειακοί αξιωματούχοι, όπως και όσοι αναλαμβάνουν υψηλά αξιώματα, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις, οι ενέργειες και οι πράξεις τους θα ελέγχονται και όταν αυτές είναι βλαπτικές για τον τόπο, τότε έμπρακτα θα λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και του λαού», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.