Μύκονος: «Τους ζήτησαν 500 ευρώ για να δουν το ηλιοβασίλεμα»

Στο νέο περιστατικό αισχροκέρδειας στη Μύκονο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο κάτοικος του νησιού, Δημήτρης Κουτσούκος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «ήρθαν δύο φιλικά ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συγκεκριμένα από το Σαν Φρανσίσκο και επισκέφθηκαν τη Μύκονο. Με ρώτησαν που θα μπορούσαν να κάτσουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα. Τότε εγώ τους πρότεινα να κάτσουν σε κάποιο μαγαζί της Μικρής Βενετίας. Για κακή τους τύχη όταν έκατσαν λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, τους είπαν πως το τραπέζι είχε ελάχιστη κατανάλωση… 500 ευρώ. Φυσικά, σηκώθηκαν και έφυγαν».

Σύμφωνα με τον κάτοικο του νησιού, «αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε αρκετά μαγαζιά στη Μύκονο. Δεν είναι μόνο βέβαια τα εστιατόρια και οι καφετέριες αλλά και πολλές παραλίες που έχουν την ίδια τακτική. Αυτό κάνει κακό στο νησί και κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να παρέμβει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των επιχειρηματιών και των καταστηματαρχών της χώρας της Μυκόνου, Ηρακλή Ζησιμόπουλο: «έχουμε ελεύθερη αγορά. Ο καθένας μπορεί να χρεώνει ό,τι θέλει, αρκεί να το έχει περασμένο στον κατάλογό του. Στη Μικρή Βενετία υπάρχουν 20 με 30 μαγαζιά. Αν κάποιος θέλει να δει το ηλιοβασίλεμα με αστακό και σαμπάνια τότε θα πληρώσει. Ειδάλλως, μπορεί να δει το ηλιοβασίλεμα από κάποιον δημόσιο χώρο στο νησί».

Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών τόνισε ακόμη ότι: «το πρόβλημα θα ήταν να υπάρχουν χρεώσεις, οι οποίες δεν είναι στον κατάλογο. Η Μύκονο έχει υψηλές τιμές αλλά παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.».