Μύδρους κατά Χριστόφια εξαπέλυσε ο Πόλυς Πολυβίου

    Ξέσπασε ο έγκριτος νομικός, Πόλυς Πολυβίου κατά του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια μετά τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του στην εκπομπή 60 λεπτά και μετά τις άδικες κατηγορίες εναντίον του ως Πρόεδρος της Μονομελούς Επιτροπής για το Μαρί του.

    “Ο Χριστόφιας με την πολιτική του και τις ενέργειες του ανατίναξε τη ναυτική βάση της Κύπρου”.

    Ο Πόλυς Πολυβίου, ξεκάθαρα ενοχλημένος από τους ισχυρισμούς Χριστόφια, ότι δήθεν τον διαβεβαίωνε πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το πόρισμα του, εξαπέλυσε επίθεση κατά του τέως Προέδρου και των συνεργατών του.

    «Μόλις εξεδόθη το πόρισμα άρχισε μια σπίλωση του ονόματος μου από την κυρία Έλση Χριστόφια από τον Στέφανο Στεφάνου και από άλλους ότι ήμουν εκτός προδιαγραφών, ότι είχα σκοπιμότητες, αλλότριους σκοπούς και άλλες ανοησίες. Αυτά ήταν τόσο εξωφρενικά που είχαν εγκαταλειφθεί. Τώρα μετά από μια περίοδο ένοχης σιωπής άρχισε μια άλλη προσπάθεια ότι δήθεν τον φίλησα το Χριστόφια, ότι δήθεν τον φίλησα σταυρωτά, ότι του έλεγα να μην φοβάται και να μην ανησυχεί, αυτά είναι φαντασιώσεις», είπε σε έντονο ύφος.

    Στη συνέχεια ο Πόλυς Πολυβίου είπε ότι ο Χριστόφιας με την πολιτική του και τις ενέργειες του ανατίναξε τη ναυτική βάση.

    «Σκοτώθηκαν άδικα 13 πρόσωπα. Είναι σχεδόν δολοφονία. Γνώριζε τα πάντα ο κ. Χριστόφιας υπάρχει μαρτυρία για το κάθε τι και το πράγμα το οποίο χθες ο Χριστόφιας μειδίασε στη συνέντευξη του είναι το επεισόδιο με τον Άσαντ, το πρακτικό του οποίου όταν το ανακάλυψα δεν πίστευα ότι δεν ήταν χαλκευμένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υποτάσσεται σε ένα αδίστακτο ηγέτη μιας δικτατορικής γειτονικής χώρας και να του λέει φίλε Άσαντ μην κάνεις τίποτε εγώ θα βρω τρόπο να σου τα επιστρέψω», είπε.

    Κατηγόρησε τον Δημήτρη Χριστόφια, ότι αψήφησε την ΕΕ, τα ψηφίσματα των ΗΕ και έπαιξε διπλωματία με πυρομαχικά σε βάρος του λαού και σε βάρος στρατιωτών.

    «Ο κ. Χριστόφιας είναι ένοχος το λέω καθαρά. Φτάνει τα ψέματα και οι υπεκφυγές. Ο κ. Χριστόφιας έπρεπε να δικαστεί και πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας ο Χριστόφιας θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Έριξε όλους τους νεαρούς μπολσεβίκους επάνω μου…τον Στεφάνου το Χριστοφίδη πάνω μου για να με καταστρέψουν», είπε σε έντονο ύφος.

    «Είναι μπολσεβίκοι γιατί δεν πιστεύουν στην αλήθεια. Πιστεύουν στο κόμμα. Ο μπολσεβίκος δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Είναι νεαροί μπολσεβίκοι γιατί είναι έτοιμοι να κάμουν τον παν για να υπερισχύσει το κόμμα έναντι του λαού. Αυτό έκαναν εδώ. Δεν είχαν το θάρρος να πουν κύριε πρόεδρε έκανες λάθος παραιτήσου σώσε κάτι από τη διακυβέρνηση σου. Δεν το έκαμε αυτό. Και τώρα μου βάλλουν και οι δύο και ακόμα και η Έλση Χριστόφια. Δεν με ενδιαφέρουν έκανα το χρέος μου όπως μου είχε ανατεθεί. Δεν με ενδιαφέρει», είπε.

    Ο Πόλυς Πολυβίου είπε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήδη δικάστηκε από τον λαό αλλά θα πρέπει να δικαστεί και από τη δικαιοσύνη. Ερωτηθείς πώς θα γίνει αυτό, είπε ότι τώρα υπάρχει νέος Γενικός Εισαγγελέας, υπάρχει νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Θα πρέπει είπε να δουν το θέμα από την αρχή με βάση και τα σχόλια του κακουργιοδικείου και να δράσουν ανάλογα.

    «Είναι θλιβερό ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να έχει πέσει σε αυτό το άθλιο επίπεδο. Το μόνο του καλό είναι ότι έχει συμπαρασύρει μαζί του και το ΑΚΕΛ. Για αυτό ο λαός πρέπει να του είναι ευγνώμων», είπε.