Μόνιμοι στα ελληνικά ΜΜΕ οι Κύπριοι πολιτικοί!

Σταθερή και καθημερινή παρουσία στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είχαν υπουργοί της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Με δηλώσεις τους ενημέρωναν αναλυτικά για την απόφαση του Eurogroup και την επόμενη ημέρα στην Κύπρο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό!. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πάμπος Χαραλάμπους, σε καθημερινή βάση έβγαινε «ζωντανά» στο ελληνικό κανάλι «Mega». Οι εμφανίσεις του ήταν περισσότερες στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς παρά στους κυπριακούς. Έντονη όμως ήταν και η παρουσία Κύπριων αξιωματούχων σε διεθνή ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, οι εμφανίσεις υπουργών της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Κύπρου ήταν ελάχιστες και οι δημοσιογράφοι τους αναζητούσαν με τα …κιάλια για να μια δήλωση στις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, οι υπουργοί Τάσος Μητσόπουλος, Σωκράτης Χάσικος και  Μιχάλης Σαρρής και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης έδειξαν την προτίμησή τους, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Ant1 και ΣΚΑΙ.  Γιατί άραγε;