Μόνικα Μπελούτσι: Στην Ελλάδα νοιώθω σαν στο σπίτι μου…

Για τη Μαρία Κάλλας, την οποία σέβεται ως καλλιτέχνιδα και ως προσωπικότητα, για την πρώτη εμφάνισή της σε θεατρική σκηνή, στο Ηρώδειο, καθώς και για την Ελλάδα, που αγαπά, μίλησε, μεταξύ άλλων, η Μόνικα Μπελούτσι, στην αποκλειστική συνέντευξή της στην εκπομπή «φλΕΡΤ».

«Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Είναι αυτό το μεσογειακό κομμάτι μου, που με κάνει να τη θυμίζω. Είμαι η “κόρη” δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού» είπε η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός, αναφερόμενη στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», όπου θα ανέβει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου, για να ερμηνεύσει επιστολές και αναμνήσεις της Ελληνίδας ντίβας της όπερας.

«Η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν έγραφε ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα θα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά.

Όσο για την Ελλάδα, όπως είπε, την αγαπά και κάθε φορά που την επισκέπτεται νιώθει σαν στο σπίτι της. «Προτιμώ να κρίνομαι παρά να κρίνω» είπε, δηλώνοντας ότι δεν της αρέσει να αποκαλύπτει η ίδια πολλά πράγματα για τον εαυτό της.