Μυστική συνάντηση Νικόλα -Μάρκου

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα είπα τετ α τετ πριν από λίγες μέρες δύο από τα ισχυρότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος και Μάρκος Κυπριανού.

Ο σκοπός της συνάντησης των δύο ισχυρών ανδρών του ΔΗΚΟ ήταν τα ενδοκομματικά και κυρίως η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή στο τραπέζι της συζήτησης “έπεσε” και το θέμα της οικονομίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλυσε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, με κυριότερο στην “φαρέτρα” του την διάσταση απόψεων με την γραμμή που ακολουθεί ο νυν πρόεδρος Μάριος Κάρογιαν σε σημαντικά θέματα πολιτικής και οικονομίας

Από την πλευρά του ο Μάρκος Κυπριανού εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την στάση του τωρινού προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Κάρογιαν, αναφορικά με το γνωστό θέμα του Μαρί και την δική του εμπλοκή.

Όπως μας ανέφερε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του, ο Μάρκος Κυπριανού είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με το κ. Κάρογιαν γιατί δεν έτυχε στήριξης από τον πρόεδρο του κόμματός του στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την εποχή που βάλλονταν για το θέμα του Μαρί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση από την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο μόνος που τον στήριξε τότε σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος είχε ζήτησε επιτακτικά και την αποχώρηση του κόμματός του από την συγκυβέρνηση.

Όμως τα στελέχη του κόμματος που στηρίζουν την γραμμή Κάρογιαν ούτε να ακούσουν ήθελε τότε το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την συνεργασία με το ΑΚΕΛ στην διακυβέρνηση.

Το ΔΗΚΟ ως γνωστό εγκατέλειψε την συνεργασία μετά από ένα χρόνο, και προχώρησε στην στήριξη Νίκου Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το μόνο συν που είχε να καταλογίσει απέναντι στον Καρογιάν ο Μάρκος Κυπριανού ήταν η στήριξη Αναστασιαδη στις προεδρικές εκλογές, κάτι που ήθελε και ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση του Μαρί έβαλε στον πάγο την πολιτική καριέρα του Μάρκου Κυπριανού, ο οποίος ως τότε θεωρείτο από τα ισχυρότερα χαρτιά του κόμματος, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΔΗΚΟ.

Σχετικά με τις εκλογές στο κόμμα οι άνδρες έθεσαν στο τραπέζι όλα τα σενάρια, με επικρατέστερο να βοηθηθεί ο Νικόλας για την προεδρία του κόμματος και ο Μάρκος για την θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η θητεία της ηγεσίας του ΔΗΚΟ έχει λήξει από τις 15 Μαρτίου. Προς το παρόν τις υποχρεώσεις προέδρου, αναπληρωτή προέδρου, γενικού γραμματέα αλλά και εκπροσώπου Τύπου φαίνεται να έχει αναλάβει ο Μάριος Κάρογιαν…

Αν είναι δυνατόν