Μυστικές μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα και Κύπρο

Απόσπασμα του νέου βιβλίου του Βρετανού οικονομικού δημοσιογράφου Φαϊζάλ Ισλάμ που αναφέρεται σε μυστικές αεροπορικές μεταφορές χρημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο με εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τρόικας, παραθέτει η Daily Mail.

Ο κ. Ισλάμ, που κάλυψε την κρίση την Ευρωζώνη για λογαριασμό του βρετανικού Channel 4, αναφέρει ότι οι αποστολές χρημάτων έγιναν με αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ της εταιρείας Maersk ή με ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην περίπτωση της Ελλάδας, με την πρώτη πτήση να πραγματοποιείται τον Ιούνιο του 2011 προς την Αθήνα. Αποστολή αυτών των «μυστικών αερομεταφορών» ήταν η προστασία και παράταση ζωής του οικονομικού πειράματος τoυ ευρώ, σχολιάζει ο συγγραφέας.

Όπως γράφει, τον Ιούνιο του 2011 η υπομονή της Τρόικας είχε εξαντληθεί με την Ελλάδα που όμως ξέμενε από ρευστό. Οι πιστωτές της χώρας είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα παρακρατούσαν την τελευταία δόση από το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε συμφωνηθεί το Μάιο του 2010. Αυτή η δόση των 12 δισ. χρειαζόταν απεγνωσμένα στην Ελλάδα για τις πληρωμές συντάξεων, μισθών και τόκων, και τα χρήματα δεν μπορούσαν να βρεθούν από τους Έλληνες πολίτες ή τις χρηματαγορές.

Ο Φαϊζάλ Ισλάμ σημειώνει ότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν ελλείψεις σε όλα τα χαρτονομίσματα πλην αυτών των 10 ευρώ, καθώς οι Έλληνες πολίτες είχαν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις της Τρόικας για παρακράτηση της δόσης, αποσύροντας χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Έτσι λοιπόν τέθηκε σε λειτουργία ένα μυστικό σχέδιο κατά το οποίο, όπως δηλώνει ένας ανώτερος αξιωματούχος που επέβλεπε τη διάσωση της Ελλάδας, «οι Έλληνες χρειάστηκε να στείλουν στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιταλία για να παραλάβουν χαρτονομίσματα». Αναφέρεται ότι στην Ελλάδα μπορούσαν να κοπούν νομίσματα του ευρώ και να τυπωθούν χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, αλλά οι μήτρες των 500 ευρώ υπάρχουν μόνο στις κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου.

Ανάλογη ανάγκη, με τριπλασιασμό της ζήτησης για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα εν μέσω των εκλογικών περιόδων, εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2012, με αποτέλεσμα την επανάληψη των πτήσεων που είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2011. «Ενώ η Τρόικα εξέδιδε δημόσιες απειλές κατά των Ελλήνων, κατ’ ιδίαν εξουσιοδοτούσε στρατιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη να τους τροφοδοτούν με ευρώ αξίας δισεκατομμυρίων σε κάθε πτήση», αναφέρεται.

Γίνεται αναφορά σε δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου ότι, αν δεν καλυπτόταν η ζήτηση για χαρτονομίσματα και δημιουργείτο η εντύπωση πως οι τράπεζες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους καταθέτες, «θα προκαλούταν κατάρρευση της εμπιστοσύνης με δεινές συνέπειες για την οικονομική σταθερότητα κα τη γενικότερη προοπτική για τη χώρα». Στέλεχος της Τρόικας δήλωσε στον Βρετανό οικονομικό συγγραφέα ότι θα προκαλείτο «πλήρης και άμεσος πανικός».

Στο δεύτερο στάδιο των αερομεταφορών στην Ελλάδα τα χαρτονομίσματα διανεμήθηκαν με φορτηγά και πλοία σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε μιαν επιχείρηση που «με τρόπο απίστευτο δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν». Όπως σχολιάζει ο συγγραφέας, για τους Έλληνες αυτό που είχε σημασία ήταν ότι τα μηχανήματα ανάληψης συνέχισαν να λειτουργούν, ωστόσο «κάτω από τη μύτη τους εκτυλισσόταν μια νομισματική επανάσταση».

Στο βιβλίο του ο Φαϊζάλ Ισλάμ αναφέρει ότι η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 19 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 40 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2011. Έως το καλοκαίρι του 2012, η αξία τους είχε ανέλθει σε 48 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 είχαν παραδοθεί μέσω μυστικών αερομεταφορών. Όπως προσθέτει, συνήθως στις αναπτυγμένες οικονομίες η αξία του ρευστού που κυκλοφορεί αναλογεί σε ποσό μεταξύ του 4% και 7% του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα η αναλογία ήταν στο 8,2% και το 2012 είχε τριπλασιαστεί στο 24,8%.

Ανάλογη κατάσταση, συνεχίζει το απόσπασμα του βιβλίου που αναδημοσιεύει η Mail, δημιουργήθηκε και στην Κύπρο φέτος, με 5 δισεκατομμύρια ευρώ να φθάνουν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση αεροσκάφους της Maersk το βράδυ της 27ης Μαρτίου. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία την ίδια νύχτα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι τράπεζες, με τέσσερα μεγάλα πράσινα φορτηγά συνοδεία αστυνομικών περιπολικών και ελικοπτέρων.

Το αεροσκάφος είχε πετάξει από την Κολωνία στο Μόναχο και μετά στην Κύπρο μέσω Αθηνών. Το ρευστό είχε μεταφερθεί από το αποθεματικό της γερμανικής Μπούντεσμπανκ κατόπιν αίτησης της ΕΚΤ, αλλά μόνο αφού η κυπριακή Κυβέρνηση είχε «συμμορφωθεί» προς τις απαιτήσεις της Τρόικας για οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις. Επί της ουσίας, προσθέτει το βιβλίο, η απειλή της Τρόικας προς τη Λευκωσία μία εβδομάδα νωρίτερα ότι θα σταματούσε την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες ήταν μια απειλή να παρακρατηθούν τα χρήματα που έφτασαν τελικά με τη συγκεκριμένη πτήση.

Ο Φαϊζάλ Ισλάμ χαρακτηρίζει τις μυστικές πτήσεις στις οποίες αναφέρεται στο βιβλίο του ως «ένα παράθυρο σε ένα πρωτοφανές τοπίο ψεμάτων και μισών αληθειών που λέγονται σε όλη την ήπειρο ώστε να κρατηθεί ζωντανό το ενιαίο νόμισμα». Εκτιμά δε ότι η διατήρηση του ευρώ θα σημαίνει πολύ χαμηλότερους μισθούς για τους πολίτες των χωρών της κρίσης και την ανάληψη μεγάλου βάρους για τη διάσωση του νομίσματος από τους φορολογούμενους των βόρειων χωρών και κυρίως της Γερμανίας.