Μυστικά η Βασίλισσα ενθάρρυνε τον William και την Κate να σπάσουν το Πρωτόκολλο του γάμου τους…

H ίδια γνώριζε από προσωπική πείρα ότι οι Βασιλικοί γάμοι είναι από μόνοι τους γεγονότα που παίρνουν τεράστια δημοσιότητα και προκαλούν έντονο στρες

Oι βασιλικοί γάμοι είναι τεράστια κοινωνικά γεγονότα τα οποία παίρνουν γιγαντιαία δημοσιότητα. Η Ελισάβετ το γνώριζε αυτό πολύ καλά, τόσο από το δικό της γάμο, όσο και από το γάμο του Καρόλου και της Diana.

Για το λόγο αυτό, επειδή οι προσκεκλημένοι θα ήταν πολλοί και διάφοροι, εκείνη έδωσε την άδειά της εμμέσως πλην σαφώς στο William να φτιάξει τη λίστα όπως εκείνος και η σύζυγός του επιθυμούσαν.

Έτσι λοιπόν, η Ελισάβετ, αν και φημίζεται για την αφοσίωσή της στο Πρωτόκολλο, σε αυτή την περίπτωση, “έσκισε τη λίστα” και έδωσε το ελεύθερο στο ζευγάρι να αγνοήσει τους κανονισμούς και να σχεδιάσει το γάμο του όπως εκείνο επιθυμεί.

Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2013 “Kate: A Biography” η συγγραφέας Marcia Moody εξηγεί πως η Βασίλισσα έδωσε την άδειά της στον William και την Kate να αγνοήσουν τους κανόνες αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για εκείνους.

“O William της παρουσίασε μια λίστα με εκατοντάδες ανθρώπους που έπρεπε να προσκαλέσει και ένιωσε την καρδιά του να είναι άδεια. Ο γάμος θα ήταν 100% προβλεπόμενος και δεν απέμενε καθόλου χώρος για τα πρόσωπα που ήθελε εκείνος και η γυναίκα του να καλέσουν. Μίλησε λοιπόν στη Βασίλισσα και εκείνη του είπε να αγνοήσει τη λίστα και να καλέσει τους φίλους του αρχικά, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από αυτούς”.