Μυλωνάς: Το φονικό στην παλιά Λευκωσία, αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα αύξησης της εγκληματικότητας

Το φονικό στην παλιά Λευκωσία, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας, τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Η ανακοίνωση:

Η απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μεταναστών εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας

Το ψεσινό φονικό στην παλιά Λευκωσία, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας σε γκέτο μεταναστών σε διάφορες περιοχές και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας.

Εξαιτίας της απουσίας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και της έλλειψης σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, μετανάστες σε συγκεκριμένες περιοχές της Κύπρου εμφανίζουν βίαιη συμπεριφορά σε συχνότητα και βαθμό που δημιουργείται φόβος για την ασφάλεια του κοινού και για τις περιουσίες τους.

Η κατάσταση ενέχει σοβαρούς κινδύνους που άπτονται της ασφάλειας και δυστυχώς η κυβέρνηση άφησε για πολλά χρόνια το πρόβλημα να διογκωθεί.

Επείγει η ενίσχυση της αστυνόμευσης και ευρύτερα η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος.